Producători
 
Produse Recomandate
 

Corsete

Societatea SC Orto Cris SRL produce si comercializeza o gama diversificata de corsete medicale. Aceste corsete sunt confectionate din material termoformabil si permit imobilizarea, corectia sau sustinerea coloanei vertebrale.

Exista mai multe tipuri de corsete: corsete de mentinere, corsete de tratament,(scolioza, cifoza), corsete de imobilizare, corsete de sustinere, (probleme sciatice, lombalgii de origine discala, lombalgii posttraumatice, osteoporoza) corsete de corectie.

Corsete toracolombosacrale

se executa din material textil sau din materiale termodeformabile. Pot fi corsete prefabricate ce se livreaza conform masuratorilor luate pe pacient sau se realizeaza dupa luarea unui mulaj din gips dupa pacient. Au diverse sisteme de fixare (banda scai, curele etc). Aceste corsete înconjoara întregul sau o parte a regiunii toracice. Unele modele de corsete toracolombosacrale prezinta benzi elastice întaritoare. Înconjoara întregul sau o parte a regiunilor toracala, lombara si sacroiliaca ale trunchiului.

Corsete Cheneau

corsete ce se realizeaza din material termoformabil, prezinta doua pelote de corectie, înconjoara întreaga zona toracala, lombara si sacroiliaca a trunchiului, este indicat atat pentru scolioza toracolombara joasa cât si pentru cifoza.

Corsete Boston

corsete cu un design specific, se realizeaza din material termoformabil sunt constituite dintr-un modul cu deschidere dorsala, prezinta pelote de corectie, se pot ajusta, înconjoara întreaga regiune toracala, lombara si sacroiliaca

Corsete Euroboston

corsete realizate dintr-un material termoplastic special. Functioneaza prin aplicarea a trei puncte de presiune asupra curburii si derotarii vertebrelor.

Corsete Hessing

corsete toracolombosacrale care permit imobilizarea partiala a coloanei vertebrale, se realizeaza din material termoformabil sau din material moale cu suport elastic care prezinta întarituri din material dur.Unele corsete Hessing prezinta benzi întaritoare sau armatura metalica. Se pot ajusta. Înconjoara întregul sau o parte a regiunilor toracala, lombara si sacroiliaca ale trunchiului.

Corsete de hiperextensie

Aceste corsete de hiperextensie se realizeaza din material moale cu suport elastic ,cu întarituri din material dur sau materiale termoformabile. Se poate ajusta. Are functia de a limita miscarile laterale sau de rotatie a torsului datorita celor trei puncte de sprijin lombar, toracic si pelvian. Înconjoara întregul sau o parte a regiunilor toracala, lombara si sacroiliaca ale trunchiului.

Corsete Lyonnais

aceste corsete se compun dintr-o tija anterioara si una posterioara fixate pe o centura pelviana stabila, compusa din doua valve de sprijin si contrasprijin situate la nivelul curburilor. Înconjoara întregul sau o parte a regiunilor toracala, lombara si sacroiliaca ale trunchiului.

Corsete de hiperextensie in trei puncte pentru scolioza

corsete realizate dupa principiul corsetului in trei puncte, este recomandat pentru cifoscolioza avansata.Aceste corsete se pot executa fie din material termodeformabil fie din material textil.

Corsete lombosacrale

corsete care se utilizeaza in diverse afectiuni ca: hernii de disc lombalgii, post interventii chirurgicale, osteoporoza, ca suport pentru sustinerea coloanei toracolombare.Aceste corsete pot fi fabricate atat din material termodeformabil cat si din material textil.

Corsete sacro-iliace

Aceste corsete sunt dispozitive prefabricate, având aspectul unui suspensor, fiind destinate herniilor inghinale. Sunt confectionate din material textil, supraelastic, rolul lor fiind de a presa zonele herniate. În acest sens la nivelul interesat acestea prezinta niste perinite (pelote), care preseaza asupra herniei. Corsetele se gasesc în mai multe marimi, iar presiunea exercitata asupra herniei se stabileste de medic.

Corsete Stagnara

Sunt corsete ce pot fi realizate atat din material termodeformabil, cat si din material textil captusit cu burete, oferindu-se astfel o pozitionare ferma a coloanei cervicotoracolombosacrale. Închiderea se face cu scai, corsetele fiind indicate în diferitele afectiuni ale coloanei cervico-toraco-lombosacrate, contracturi ale musculaturii cervico-toraco-lombosacrate consecutive unor stari reumatismale acute.

Corsete Minerva

corsete care permit imobilizarea coloanei vertebrale atat in regiunea lombara, dorsala cat si cervicala.
corsete de mentinere – corsete care permit imobilizarea coloanei vertebrale in regiunea lombara, folosite in problemele sciatice, lombalgii, osteoporoza.

Corsete Milwakee

corsete care permit corectia progresiva a coloanei vertebrale in regiunea lombara sau dorsolombara. Sunt folosite in special in tratamentul scoliozei cu doua deviatii majore. Se compun dintr-o centura pelviana si o tetiera unite între ele printr-un sistem de sine metalice si valve de corectie reglabile, înconjoara întregul sau o parte a regiunilor toracala, lombara si sacroiliaca ale trunchiului, valvele de corectie sunt reglabile.

Corsete de imobilizare toracolombara

corsete ce permit imobilizarea coloanei vertebrale atat in regiunea lombara cat si in regiunea dorsala joasa.Aceste corsete sunt indicate pentru probleme vertebrale de origine traumatica, infectioasa sau tumorala.

Corsete de corectie

dispozitive care tin coloana vertebrala într-o pozitie corectiva pe durata perioadei de crestere. Aceste corsete sunt prescrise de un medic ortoped specialist si sunt de obicei purtate permanent pâna când procesul de crestere este incheiat.

Corsete de imobilizare cervicala

  • corsete colar
  • corsete schanz
  • corsete Philadelphia.

Sunt corsete prefabricate cu forma anatomica, confectionate din material textil captusit cu burete, oferindu-se astfel o pozitionare ferma a coloanei cervicale. Închiderea se face cu scai si orteza este indicata în diferitele afectiuni ale coloanei cervicale, spasme ale musculaturii cervicale consecutive unor stari reumatismale acute, etc. Corsetele Philadelphia sunt considerate a fi cu cel mai ridicat confort la purtare.

Aceste corsete sunt recomandate pentru reducerea mobilitatii la nivelul regiunii cervicale si atenuarea durerilor. Limiteaza flexia, extensia si intr-un grad mai mic flexia laterala si rotatia.

Corsete cervicotoracice

Sunt corsete prefabricate, se executa din diverse materiale textile elastice captusita cu burete, oferindu-se astfel o pozitionare ferma a coloanei cervicale. Prezinta diverse sisteme de fixare.Sunt livrate în diferite marimi în functie de caracteristicile fiziologice ale pacientului. Corsetele sunt indicate în diferitele afectiuni ale coloanei cervicale, spasme ale musculaturii cervicale consecutive unor stari reumatismale acute, etc.

 

 

Fiecare dintre aceste corsete este personalizat si se realizeza dupa mulajul fiecarui pacient in parte. Prin intermediul personalului diplomat si recunoscut de statul francez si roman, ea poate raspunde oricarei cerinte, atat din partea pacientilor sai, cit si din partea medicilor prescriptori.

Prin experienta, professionalism si tehnologie, societatea noastra se angajeaza sa trateze orice nevoie cu maxima promptitudine.

Societatea ORTO CRIS se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

Firmele Otto Bock si Proteor beneficiaza de Certificat de calitate DIN EN ISO 9001 asupra tuturor produselor. Acestea declara în calitate de fabricanti pe propria raspundere prin documentatia anexata fiecarui produs importat, ca acestea corespund Directivelor Europene 93/42/CEE.

Partile protezelor sau ortezelor care vin în contact cu pielea sunt executate din materiale textile sau alte materiale moi, termoformabile biocompatibile, care au fost testate de firmele producatoare.

Coş de cumpărături
0 obiecte
 
Oferte Speciale