Producători
 
Produse Recomandate
 

Orteze

Societatea SC Orto Cris SRL produce si comercializeaza o gama diversificata de orteze cum ar fi:

Orteze de membru inferior

Orteze de picior

Orteze pentru glezna-picior

 • fixe
 • mobile

Orteze ce se utilizeaza pentru diferite afectiuni traumatice ale gleznei, dupa fracturi, procese inflamatorii, entorse, luxatii, fiind indicata atat in tratament ortopedic cat si postoperator.

Orteze de genunchi:

 • fixe
 • mobile
 • balante

Sunt orteze prefabricate ce pot fi realizate din material termodeformabil, textil sau neopren si au fixate în zonele laterale câte doua tije metalice articulate cu articulatie monocentrica sau policentrica pentru o rezistenta crescuta:

Orteze de genunchi-glezna-picior

 • gambier cu scurtare
 • Kramer Peroneal Spring (orteze peroniere)
 • pentru scurtarea membrului pelvin

Orteze ce pot fi folosite pentru limitarea recurvatumului, al valgusului sau pentru sechele de hemiplegie.Principala destinatie a acestor orteze ramane poliomelita, problemele neurologice, imobilizarea:

Orteze de sold

Sunt orteze prefabricate ce pot fi realizate din material termodeformabil, textil sau neopren si au fixate materiale rigide pentru o rezistenta crescuta. Sistemul de închidere poate fi cu siret sau scai. Se livreaza în diferite marimi. Înconjoara articulatia soldului.

Orteze de sold-genunchi

Sunt orteze prefabricate ce pot fi realizate din material termodeformabil, textil sau neopren si au fixate materiale rigide pentru o rezistenta crescuta. Sistemul de închidere poate fi cu siret sau scai. Se livreaza în diferite marimi. Înconjoara articulatia genunchiului si cea a soldului.

Orteze de sold-genunchi-glezna-picior

orteze executate dupa masura individuala, fiind necesara executarea unui mulaj gipsat cât si luarea unor masuri specifice. Aceste orteze de sold-genunchi-glezna-picior se utilizeaza pentru sechele de poliomielita. Pot fi:

 • coxalgiera (aparat)
 • Hessing

Orteze pentru luxatii de sold congenitale la copii

Sunt orteze prefabricate, confectionata din material plastic si captusite cu plastozote, astfel încât sa fie cât mai usor de purtat. Este recomandata in displaziile de sold, depistate precoce(la o luna), având rolul de a fixa articulatia soldului la un unghi de 90 fata de axa corpului. Componentele acesteia se fixeaza pe cele doua coapse, cât si pe umeri, astfel încât aceasta sa imobilizeze cât mai ferm membrele inferioare ale copilului. Elementele constitutive ale acestor orteze sunt reglabile, oferind posibilitatea de a fi purtata chiar si când copilul a crescut.

Orteze corectoare de statica a piciorului

 • sustinatori plantari
 • Pes Var/Valg
 • Hallux-Valgus

Orteze ce se utilizeaza in diverse afectiuni pentru piciorul plat, pinteni calcanieni sau pentru confort.

Dispozitivele medicale care sustin, aliniaza, previn sau corecteaza deformarile unei parti a corpului sau imbunatatesc functia unei parti mobile a corpului se numesc orteze. Dupa clasificare aceste orteze pot fi: orteze de picior (un suport plantar, o modificare in interiorul pantofului sau exterioara lipita pe calcaiul pantofului), orteze de glezna-picior care acopera o portiune din laba piciorului si glezna, orteze de genunchi ce se extind de la portiunea distala a coapsei pana la partea proximala a piciorului, orteze de genunchi-glezna-picior ce cuprind coapsa, gamba si laba piciorului, orteze de sold care inconjoara soldul, orteze de sold-genunchi-glezna-picior care porneste de la pelvis si se termina la laba piciorului, orteze de trunchi-sold-genunchi-glezna-picior care incercuiesc torsul, ambele coapse si gambele si se termina la labele picioarelor. Aceste orteze aplica puncte de presiune asupra corpului si corecteaza o deformare sau o previne.

 

Orteze de membru superior

Orteze de deget

Orteze ce se utilizeaza in cazul fracturilor, entorselor, sau rupturilor de tendon

Orteze de mana

 • cu mobilitatea/fixarea degetului mare
 • dinamica

Orteze ce se utilizeaza in cazul entorselor, luxatiilor, procese inflamatorii, ca suport al articulatiei sau in cazul fracturilor.

Orteze de incheietura mainii-mana

 • fixa
 • dinamica

Orteze ce se utilizeaza in cazul entorselor, luxatiilor, fracturi la nivelul zonei, atat ca trament ortopedic cat si postoperator.

Orteze de incheietura mainii-mana-deget

 • fixa
 • mobila

Orteze ce se utilizeaza in cazul entorselor, luxatiilor, fracturi la nivelul zonei, atat ca tratament ortopedic cat si postoperator, imobilizarea incheieturii mainii dupa traumatisme.Ortezele de mâna pot fi fixe, cu mobilitatea /fixarea degetului mare sau dinamice. Se pot realiza fie din material termodeformabil conforme cu mulajul si masuratorile mâinii, fie pot fi prefabricate din material moale cu suport elastic si insertii de întarire.

Orteze de cot

 • cu atela
 • fara atela

Aceste orteze sunt indicate: in cazul unor contuzii, entorse, luxatii sau fracturi ca tratament ortopedic sau dupa indepartarea aparatului gipsat.

Orteze de cot-incheietura mainii-mana

Sunt orteze ce pot fi confectionate fie din material termodeformabil fie din material textil fiind prefabricata.

Orteze de umar

Orteze de umar-cot

Sunt orteze prefabricate ce se confectioneaza din material textil, termoneopren sau material moale cu suport elastic.Se gasesc în dimensiuni diferite pentru mâna stânga si mâna dreapta, se comanda în functie de masuratorile specifice luate pe pacient.Aceste orteze se recomanda pentru recuperarea sechelelor umarului, bratului si cotului.

Orteze de umar-cot-incheietura mainii-mana

 • fixa
 • dinamica

Orteze indicate pentru imobilizarea bratului si antebratului, in cazul unor contuzii, entorse, luxatii sau fracturi, imobilizare post operatorie. Pot fi orteze fixe sau dinamice. Sunt orteze prefabricate ce se confectioneaza din material textil, neopren, material moale cu suport elastic si tije metalice de sustinere. Prezinta un ham de fixare pentru articulatia umarului ce sprijina componenta de fixare a cotului, încheieturii mâinii, mâinii.

 

 

Unele orteze protejeaza parti ale corpului prevenind deformari sau raniri, alte orteze pot fi concepute pentru a transfera forte dintr-o pozitie a corpului la alta (orteze de picior care transfera greutate de la pintenul calcaneu la antepicior). Pe langa rezistenta la miscare aceste orteze pot mentine un aliniament particular. Toate tipurile de orteze pot fi realizate atat din material plastic, rezina sau carbon, cu articulatii din inox sau nearticulate, cu legaturi anterioare, laterale sau posterioare, burete de confort de diferite grosimi; orteze corectoare de statica a piciorului (sustinatori plantari) sunt realizate din musa termoformabila de diferite densitati.

Orteza este un dispozitiv medical care sustine, aliniaza, previne sau corecteaza deformarile unei parti a corpului. Scopul terapeutic al unei orteze poate fi acela de a se opune sau a asista miscarea, de a transfera o forta sau de a proteja o parte a corpului. Ortezele sunt de asemenea utilizate pentru a controla miscarea excesiva sau nedorita.

Prin intermediul personalului diplomat si recunoscut de statul francez si roman, ea poate raspunde oricarei cerinte, atat din partea pacientilor sai, cit si din partea medicilor prescriptori.

Prin experienta, professionalism si tehnologie, societatea noastra se angajeaza sa trateze orice nevoie cu maxima promptitudine.

Societatea ORTO CRIS se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

Coş de cumpărături
0 obiecte
 
Oferte Speciale